Persoonlijk

 

Samen met ons professionele team geven wij elk individueel kind de aandacht en ontwikkelingsondersteuning die het verdient. Onze pedagogisch medewerkers werken op vaste locaties en we werken met een gestructureerd dagritme dat maakt dat we kinderen de structuur en veiligheid kunnen bieden die ze nodig hebben.

We vormen al jaren een hecht team en bouwen echt een band op met de kinderen en ouders. De meeste kinderen komen al van jongs af aan bij ons en mogen we begeleiden in hun groei. Van baby naar dreumes en kleuter naar basisschool leerling, daar zijn we trots en dankbaar voor!

Kinderdagverblijf

 

Op het kinderdagverblijf houden we voor de baby’s zoveel mogelijk het voor hun herkenbare thuisritme aan voor wat betreft voeding en slaaptijden. De baby’s hebben allerlei ontdekmaterialen tot hun beschikking en de leidsters brengen veel tijd met ze door en bieden ze voldoende aan. De baby’s slapen heerlijk in buitenbedjes, die hun gezondheid en weerstand bevorderen en ze laat slapen als een roos. Als u buitenslapen voor uw kind niet de voorkeur heeft, kan uw kind ook in de ruime binnen slaapruimte slapen.

De kinderen tot 2 jaar krijgen alle ruimte om heerlijk te spelen met elkaar en met de leidsters. Het buiten spelen en ontdekken neemt belangrijke rol in het dagschema in. Begin 2015 hebben alle leidsters een training gebarentaal gevolgd. Dit om de taalontwikkeling van kinderen nog meer te stimuleren en te ondersteunen. Kinderen die moeite hebben om zich te uiten of de woorden nog niet kunnen uitspreken bieden we zo meer mogelijkheden om te communiceren en in 2018 hebben een aantal leidsters de opleiding “babyspecialist” behaald. Dat werkt fantastisch.

Vanaf 2 tot 4 jaar volgen de peuters een speciaal ochtendprogramma gebaseerd op het vroeg- en voorschoolse educatie programma Uk & Puk. Dit gebeurt in onze peutergroeppen.

Peutergroepen

 

Kidz! is een geregistreerde peutergroep en gesubsidieerde peutergroeppen van de gemeente Sluis. Wij werken met het Voor- en vroegschoolse educatieprogramma Uk & Puk dat aansluit op het VVE programma van de basisschool. We verzorgen 3 uur, 5 dagen per week een VVE programma. Als het voor het kind nodig is breiden we dit VVE aanbod uit in de middaguren.

De kinderen die naar de peutergroep gaan volgen een gestructureerd programma rondom een bepaald thema bijvoorbeeld, familie of feest. Wij volgen de ontwikkelingsvoortgang van uw kind en gebruiken daarvoor de officiële observatie en registratie methode KIJK. Wij nodigen u jaarlijks uit om onze bevindingen met u te bespreken en ervaringen te delen.

Een belangrijk onderdeel en element voor de peutergroeppen bij Kidz! is het buiten bezig zijn en ontdekken. Werken in de moestuin, een composthoop maken, buiten op zoek en op pad naar insecten en andere zaken die de natuur te bieden heeft, ook het leren kennen van je grenzen en het omgaan met risico’s zijn leermomenten die de buitenomgeving van Kidz! de kinderen biedt. Bovendien is buiten spelen gewoon heel erg leuk! Om onze natuuractiviteiten nog beter te kunnen integreren in het VVE programma volgen onze peuterjuffen in 2015 een natuur training van de Natuur en Zo te Zeeuws-Vlaanderen.

Voorschools (VSO)

 

Als u opvang nodig heeft voor dat de school begint kan uw kind ook bij ons terecht. Uw kind kan dan nog even lekker spelen en wij zorgen ervoor dat uw kind op tijd op school komt. Oudere kinderen mogen met u toestemming ook zelf naar school vertrekken. De jongere kinderen worden onder onze begeleiding naar school gebracht.

Tussen schoolse opvang (TSO)

 

Als uw kind even behoefte heeft om er lekker even uit te zijn en nieuwe energie op te doen voordat het middagprogramma weer begint op school, kan het voor de lunch bij ons terecht. Wij verzorgen de lunch en uw kind kan nog heerlijk even buiten spelen. Gezien de relatief korte lunchtijd kunnen we de tussen-schoolse opvang alleen aanbieden voor de kern Oostburg en ijzendijke. In onze ruimte buitenomgeving kunnen kinderen er echt even uit om te ontladen en op te laden voor de schoolmiddag.

Naschoolse opvang (BSO)

 

Na schooltijd halen wij de kinderen op van de scholen, ook buiten Oostburg en ijzendijke. Het middagprogramma bestaat bij Kidz! uit het zoveel als mogelijk buiten zijn.

Er is voor kinderen vaak niets heerlijkers dan lekker vrij spelen in de heerlijke frisse buitenlucht. Vrij van de 4 muren om je heen, vrij om te ontdekken en rond te trekken door het weiland met je vrienden, vrij om zelf grenzen te ontdekken wat kan wel en wat kan niet en ontdekken wat je wel niet durft.

Spelen, beleven en leren in de natuur draagt bij aan motorische ontwikkeling, aan het omgaan met risico’s, laat kinderen meer bewegen, het brengt rust en daarmee rust en ruimte voor het ontwikkelen van diverse sociale vaardigheden.

Uw kinderen kunnen deelnemen aan de activiteiten die we organiseren zoals de diverse workshops waarbij bouwen, tuinieren, koken, creatieve vorming worden gegeven alsook verschillende spelen worden georganiseerd. Daarnaast is er ook ruimte om samen met je vrienden te chillen, een blokhut te bouwen of zelf met ideeën te komen die je wilt uitwerken.